След като вчера правителството показа условията в една от почивните бази

...
След като вчера правителството показа условията в една от почивните бази
Коментари Харесай

Ето условията, в които се настаняват украинските бежанци у нас и на Запад

След като през вчерашния ден държавното управление сподели изискванията в една от почивните бази и един хотел, в които са настанени бежанци от Украйна, в този момент Ви демонстрираме как живеят украинските жители, търсещи заслон и отбрана в Полша и Молдова, излиза наяве от репортаж на Си Ен Ен.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 601
Оказва се, че изискванията у нас са надалеч по-добри от тези на Запад, където хората биват настанявани в огромни пространства, с матраци по земята или лагери с палатки.











България е решила доста по-комбинативно този проблем с даване на убежища в хотелите, за да може тази уязвима група от хора, да не бъде настанена в палатки в калта в студените дни от годината.

В хуманитарната програма за настаняване се включиха отначало най-вече по-големите комплекси, които имаха личен състав и опция да реагират с даване на убежища. С приключването на мярката за 40лв., хората бягащи от войната ще бъдат преместени в държавни бази и по-нисък клас места за настаняване, като хотели с по 1 или 2 звезди, които желаят да вземат участие в програмата за настаняване.

 

Почивната база, която през вчерашния ден бе показана у нас разполага с 80 кревати, трапезария, детски ъгъл и огромен двор. Хотелът има потенциала от 550 души. Хотелиерът е отворил още два свои хотела за бягащите от войната в Украйна с общо над 600.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР